Referenties

“Monique heeft met enthousiasme en expertise de management assistentes van het domein particulieren gecoacht. Ook de meer kritische collega’s waren na de coaching enthousiast over de aanpak en inhoud van de zaken die Monique hen heeft geleerd: van outlook tips naar oplossingen om beter en efficiënter met elkaar samen te werken. Een aanrader.”

“Het afgelopen jaar heb ik via Monique meerdere trainingen gevolgd op het gebied van Microsoft Office. Daarnaast heeft zij mij gecoacht om efficiënter en sneller te kunnen werken. In het verleden heb ik tevens samengewerkt met Monique. Een enthousiaste collega op wie ik nog altijd terug kan vallen!”

“Monique heeft ons ondersteund met een coachingstraject voor onze officemanager. Mede dankzij haar professionele kijk op en ruime ervaring met officemanagement zijn er in korte tijd grote stappen gemaakt, waardoor we hieraan nog professioneler invulling kunnen geven. Daarnaast hebben we Monique ook leren kennen als opbouwend kritisch, slagvaardig en prettig in de omgang.”

“Wij zijn zeer tevreden over de bijdrage van Monique aan het ‘jaarevent’ van de Bouwagenda. We konden merken dat ze veel ervaring heeft in het organiseren van dit soort bijeenkomsten. Ook was ze snel onderdeel van het team, dat het zeer prettig vond om met haar samen te werken. De voorbereidingen van onze kant werden gekenmerkt door improvisatie en veel last-minute beslissingen. Dat ze desondanks ‘het hoofd koel hield’ en alles in goede banen wist te leiden, tekenen haar professionaliteit. Ze heeft daarmee bijgedragen tot een succesvolle bijeenkomst.”

“Monique is as an ad interim force very open and flexible and integrates very fast in various environments.  This results in good collaboration with all new colleagues. Furthermore, her work is high quality and as a management assistant, she supports the manager in an outstanding manner.”

“Professioneel, kundig, mensgericht en flexibel, zo heb ik mijn samenwerking met Monique ervaren. Monique heeft het team van assistenten van Particuliere Klanten van de Rabobank op een cruciaal moment versterkt. Met een mix van coaching en hands-on ondersteuning. Het heeft ons beter gemaakt in ons vak en als team. Waarvoor dank!”

“Gedurende enkele maanden hebben wij mogen samenwerken met Monique. Daarbij hebben wij Monique mogen ervaren als een betrokken en toegewijde (tijdelijke) collega. Zij is uitstekend in staat om zich het secretariaat snel eigen te maken, is sterk gericht op samenwerking en pakt proactief zaken op. Monique beschikt over de sensitiviteit en denkvermogen die je op bestuursniveau mag verwachten, feilloos weet zij verhoudingen in te schatten en handelt overeenkomstig. Tot slot is de samenwerking met Monique gezellig, ook niet onbelangrijk! Wij bevelen Monique van harte aan. Tot nadere toelichting bereid.”

“Monique is een uitstekende assistente die haar leidinggevende weet te ontzorgen: spontaan, pro-actief, weet van aanpakken, perfect als ad-interim, ze bouwt in no-time haar netwerk op en ligt goed bij collega’s. Daarom is zij een prima keuze voor elke manager die ad-hoc een assistente zoekt!”

“Ik heb via Monique van Ringelenstein.com een erg leuke training ‘Vergaderen met de Ipad’ gevolgd. De trainer Vanessa, begreep goed de manco’s, is erg praktijkgericht en heeft veel kennis! Ze denkt mee en draagt alternatieve werkwijzen aan.”

“Monique heeft onze afdeling ondersteund tijdens een zwangerschapsverlof. Ik was vooral positief verrast hoe zij binnen zeer korte tijd de interne procedures en juiste aanspreekpersonen in kaart had en snel een enorme achterstand had weggewerkt. Door haar proactieve werkhouding en pragmatisme neemt zij je echt werk uit handen, bovendien is Monique gewoon een leuk mens!”

“Monique van Ringelenstein onderneemt al jaren met succes binnen verschillende organisaties, waar ze als ervaren ondersteuner wordt ingehuurd. Naast een netwerker, verbinder en professional, is ze ook actief bezig met bemiddelen en het gunnen van opdrachten binnen haar netwerk. Ze neemt actief deel aan de besloten FB groep van ZOkrachtig waarin we kennis en opdrachten aan een groep van zo’n 60 ondernemers delen. Ik ken haar hierdoor al enkele jaren. Met Secretary Businessdiner organiseert zij 2x per jaar gezellige, interessante en vooral energievolle avonden. ZOkrachtig en Secretary Businessdiner organiseren in 2018 voor de 4e keer op rij gezamenlijk een kerst- of nieuwjaarsborrel, zodat de netwerken worden samengevoegd tot een grote get-together. Ik hoop de komende jaren op een voortzetting van onze samenwerking.”

“Monique is een vakvrouw met gevoel voor mens en bedrijf, zij ziet alle details en weet het beste neer te zetten in support voor bedrijven en personen! Als spreker ben ik bij diverse van haar evenementen geweest en ik kijk er met plezier naar terug.”